Як вибрати автокрісло?
Як вибрати автокрісло?
04 листопада 2020

З появою дитини кожен з батькiв починає піклуватися про його безпеку. Важливим питанням є безпечне перевезення дитини в автомобілі. Тут перед батьками постає питання - як же підібрати автокрісло, щоб дитині було в ньому комфортно, але при цьому дотримані всі вимоги безпеки. На що потрібно звернути увагу при виборі автокрісла?


Автокрісло має бути надійним, адже від нього залежить безпека дитини. Крісло має бути сертифіковане і мати європейський сертифікат.

Зараз паралельно діють 2 стандарту безпеки ECE R44 / 04 і ECE R129 (I-size). Один іншого не виключає.

ECE R44 / 04 введений в дію з 2005 року. Стандарт ECE R129 (I-Size) - це новітній стандарт безпеки, що діє з 2013 року, який покликаний в кінцевому рахунку збільшити рівень безпеки дітей в автомобілі.

    У чому відмінності цих стандартів безпеки?

  1. 1. За вимогами стандарту I-Size дитини необхідно перевозити якомога довше особою ПРОТИ ходу руху автомобіля, а саме після досягнення нею 15 місяців (по стандарту ECE R44 / 04 до 9 місяців).

  2. 2. За вимогами стандарту I-Size необхідно проходження додаткових випробувань на бічний удар (за стандартом ECE R44 / 04 такі тести були необов'язкові).

  3. 3. Відповідно до стандарту I-Size, автокрісло підбирається по зростанню дитини, а градація йде по фазах (за стандартом ECE R44 / 04 поділ йде по ГРУПАМ, відповідно до віку і вагою дитини). За стандартом I-Size батькам простіше підібрати автокрісло, адже вони завжди знають розмір одягу дитини. Не завжди вік і вагу дитини відповідає класичним нормам, що ускладнює вибір автокрісла стандарту ECE R44 / 04.

  4. 4. За стандартом Isize обов'язкова наявність системи Isofix для автокрісел, призначених для дітей до 105 см, а також в автомобілі має бути передбачено якірне кріплення (Top-Tether) і посилений підлогу для установки опорної ноги автокрісла (за стандартом ECE R44 / 04 таких вимог немає),

Таким чином, ми бачимо, що стандарт ECE R129 (I-size) набагато суворіше і сучасніше. Велику увагу приділено безпеці і комфорту дитини, а так само правильній установці автокрісла (вимога наявності системи Isofix). Автокрісло має відповідати зросту і вазi дитини.


Автокрісла стандарту ECE R44 / 04 діляться на групи, відповідно до віку і ваги дитини:
(ГРУПА, ВАГА, ВІК, СПОСІБ ВСТАНОВЛЕННЯ)
1. 0+ Менш нiж 13 кг Від народження до 1 року Обличчям проти ходу руху
2. Від 9 до 18 кг Від 1 року до 4 років Обличчям по ходу руху
3. Від 15 до 25 кг Від 3 до 7 років Обличчям по ходу руху
4. Від 22 до 36 кг Від 6 до 12 років Обличчям по ходу руху

Автокрісла стандарту ECE R129 (I-Size) діляться на фази, відповідно до зросту дитини:
(ФАЗА,ЗРІСТ, СПОСІБ ВСТАНОВЛЕННЯ)
1. От рождения до 105 см Обличчям проти ходу руху до 15 місяців (приблизно до 74-83 см) / обличчям по ходу руху до 105 см.
2. От 100 до 150 см Обличчям по ходу руху


Кріплення автокрісла. Система кріплення повинна відповідати Вашому автомобілю. Не всі транспортні засоби оснащені системою кріплення Isofix і якірним кріпленням Top Tether. В автомобілях, де немає такого кріплення - автокрісло кріпиться штатними ременями автомобіля. В такому випадку батькам немає необхідності переплачувати за автокрісло з системою Isofix.

Якість матеріалів. Зовнішня оббивки автокрісла повинна бути приємною на дотик, дитині повинно бути комфортно в ньому перебуває тривалий час. 


Сподіваємося, ця інформація допоможе Вам з вибором автокрісла для Вашої дитини.





Ввійти на сайт
Якщо ви забули пароль, введіть адресу електронної пошти Вашого облікового запису. Посилання для зміни пароля прийде до Вас на E-mail.
Ввійти на сайт