Чому дитина суне речі в рот?
Чому дитина суне речі в рот?
01 листопада 2021

Якщо ваша дитина кладе щось в рот-це не тільки нормально, але і дає вам зрозуміти, що у Вашого малюка з'явився зростаючий інтерес до навколишнього світу. У перші роки діти все досліджують за допомогою своїх органів почуттів - зору, дотику, слуху, нюху і смаку. Чим більше вони досліджують, тим більше дізнаються і запам'ятовують.


Поки ваш малюк вчиться управляти своїми тілом, рухом рук, які в свою чергу тягнуться все схопити, він ще не настільки добре володіє своїми пальчиками. Тому, коли ваш малюк схопив щось він хоче це досліджувати. Дізнатися м'яке воно або тверде, видає воно звук, смачне воно чи ні, тому найчастіше він кладе це в рот. Це допомагає малюкам дізнатися все про різні форми, смаки і відчуття.


Чи може він вдавитися?

Хоча спосіб дослідження навколишнього світу, пробуючи все на смак, інстинктивний і нормальний для дітей, ви хочете забезпечити його безпеку.

Щоб знизити ризик задухи, дозволяйте дітям грати тільки з предметами, які занадто великі, і щоб у дитини не було можливості помістити предмет повністю в рот. Так само переконайтеся, що предмет досить гладкий, щоб малюк не міг себе подряпати, і на ньому немає шматочків, які можуть зламатися (виняток іграшки-прорізувачі для зубів, за рахунок своєї рельєфної поверхні).


Приділяйте увагу огляду приміщення, де знаходиться ваша дитина, зазвичай огляд необхідний на рівні очей малюка, щоб виявити всі не безпечні предмети, які він може спробувати покласти в рот.


А як же мікроби і бактерії?

Коли ваша дитина піднімає і облизує піднятий з підлоги м'яч, у нього мало шансів, що він захворіє. Таким чином організм дитини вчитися боротися з мікробами і бактеріями.

Це не означає, що необхідно спеціально підштовхувати дитину до таких дій, але і надмірно захищати дитину від бактерій не вийде. Іноді повна стерильність може згубніше вплинути на організм, ніж антисанітарія.

Діти хворіють від вірусів і бактерій, а не від пилу і бруду. Тому переконайтеся, що він не ділиться іграшками з дитиною, яка хвора і може передавати мікроби.

Не виключайте групові ігри, відвідування дитячого майданчика і розважальних комплексів, де велике скупчення дітей. Діти можуть натикатися один на одного, торкатися обличчя один одного. Тому, проявляти обережність-розумно, але батьки не можуть захистити своїх дітей від усього на світі, в тому числі від мікробів і бактерій, а ось часте миття рук та іграшок є ключовим моментом!



            З любов'ю і турботою, El Camino!

Ввійти на сайт
Якщо ви забули пароль, введіть адресу електронної пошти Вашого облікового запису. Посилання для зміни пароля прийде до Вас на E-mail.
Ввійти на сайт