Як вибрати прогулянкову коляску?
Як вибрати прогулянкову коляску?
02 листопада 2020

 Чому більшість мам вважають за краще «пересадити» малюка, коли він вже трохи підріс, в прогулянкову коляску?

 Прогулянкова коляска зазвичай легше, транспортабельніша і маневреніша, ніж коляска для новонародженого, тому більшість мам вважають за краще поміняти транспортний засіб свого чада.

 Якщо Ваша дитина вже починає сидіти самостійно, саме час поміняти затишну колиску на зручну прогулянкову коляску з хорошим кутом огляду. Дитині буде не тільки зручно, але й цікаво гуляти.


Чим же відрізняються прогулянкові коляски?

1. Прохідність.
    Не тільки зимові коляски володіють цією якістю. Сучасні прогулянкові коляски оснащуються як великими колесами для поїздок по бездоріжжю, так і системою амортизації. Для літніх прогулянок і місцевості з гарним дорожнім покриттям перевагу можна віддати візку з невеликими маневреними колесами. Найчастіше такі займають мало місця та компактно складаються. Її можна взяти з собою в подорож.

2. Безпека.
    Коляска повинна бути оснащена п'ятиточковими ременями безпеки, щоб надійно утримувати дитину. Також захисну функцію виконує бампер і перемичка між ніг, яка не дозволить малюкові сповзти вниз, якщо він не буде пристебнутий ременями безпеки. Також важливим є стійкість коляски. Купити прогулянкову коляску стійку і надійну - бажання будь-якого батька.

3. Комфорт.
    Комфортна прогулянкова коляска - це коляска, в якій дитина сидить із задоволенням і при необхідності може поспати. Важливим критерієм відбору є регулювання спинки коляски.

Вона може регулюватися різними способами:
- Регулювання спинки в декількох фіксованих положеннях. Зазвичай таких положень 3-4. Зручність полягає в тому, що відрегулювати необхідно становище можливо однією рукою. Вага коляски з таким механізмом зазвичай вище.
- Регулювання ременем - дуже зручна, якщо Вам недостатньо 3-4 положень спинки, і Ви хочете відрегулювати кут нахилу спинки так, щоб дитині було комфортно. Зараз існують механізми на ремені, які так само регулюються ременем. Вага таких колясок часто менше.

     Важливо, щоб спинка була жорсткою і допомагала в правильному формуванні постави дитини. Також важливо підібрати оптимальні розміри посадкового місця-довжину і ширину, щоб дитина навіть в зимовому комбінезоні відчував себе комфортно.

4. Зручність для батьків.
    Важливо підібрати коляску під зріст батьків, адже мама досить довгий час проводить на прогулянці з малюком. У цьому допоможе регулювання батьківської ручки по висоті. Не завадять і додаткові кишеньки, куди можна покласти необхідні дрібниці та багажна корзина.

5. Вага.
    Вага грає важливу роль при виборі, але не варто забувати про мету з якою буде використовуватися коляска. Потрібно розуміти, що коляска з великими колесами, більш прохідна, буде важити більше, ніж компактна коляска для подорожей. Також потрібно враховувати наявність ліфта в будинку або місця, де коляска буде зберігатися. Якщо у Вас в будинку немає ліфта і Ви живете на високому поверсі, то купити коляску прогулянкову, яка багато важить - буде помилкою. Або ж якщо коляска Вам необхідна для подорожей, то так само має сенс купити легку і компактну коляску.

6. Аксесуари.
    Приємним бонусом буде наявність аксесуарів. Завдяки дощовик або москітну сітку прогулянка в будь-яку погоду буде в задоволення, а зимовий чохол для ніжок зігріє малюка в негоду. А підсклянник дозволить тримати улюблений Ваш напій або напій малюка, завжди під рукою.

   За типом розрізняють два види колясок: тростини і книжки.
   Коляска-тростина легко складається, просто поміщається в авто, досить компактна. Але для сну її механізм часто незручний, спинка менш жорстка, також деяку незручність представляє необхідність управління двома руками.
Більш практичними є коляски-книжки, у них більш надійна спинка і механізм. Зараз ви можете купити коляску-книжку різної ваги і комплектації в залежності від ваших потреб. При покупці коляски необхідно звернути увагу на виробника, якість матеріалів, зручність ручки, практичність, ну і звичайно ж дизайн.


Ввійти на сайт
Якщо ви забули пароль, введіть адресу електронної пошти Вашого облікового запису. Посилання для зміни пароля прийде до Вас на E-mail.
Ввійти на сайт